Anastasia Ciobanu

Despre mine

Anastasia Ciobanu

O scurta prezentare despre mine

 

Mă numesc Anastasia Ciobanu și la vârsta de patru ani am descoperit o reală pasiune pentru muzică, la început pentru cea ușoară, după care la vârsta de cinci ani am decis să urmez calea cântecului popular românesc.

 

Am inceput să urmez cursuri de canto popular în cadrul unui ansamblu folcloric din Bacău, iar la vârsta de șase ani am avut șansa să fiu remarcată de o binecunoscută interpretă, membră a Ansamlului Artistic „Ciocârlia” din cadrul MAI și anume dna Mihaela Gurău, nascuta in Onesti, Bacau, alături de care am urcat pentru prima dată pe o scenă profesionistă. Îndrumată de „mama mea de suflet”, așa cum îmi place să o numesc pe dna Mihaela Gurău și cu aportul d-rei profesor de canto Claudia Vasilache, am reușit ca la șapte ani să câștig un trofeu internațional „Mărul de Aur Mai 2017”, iar in 2018 am castigat una dintre editiile Next Star și alte optsprezece trofee naționale, doua premii de excelenta, iar anul acesta voi fi concurenta si la Romanii au talent.

 

 

Cu drag și emoție menționez că melodia cu care am câștigat aceste premii se numește „Ca moldoveanca nu-i nimeni”, melodie din repertoriul artistei Mihaela Gurău.

 

 

 

Din acest moment cursul meu artistic a cunoscut o reală ascensiune astfel că am avut onoarea să cânt alături de instrumentiști celebri și anume: Orchestra „Lautarii” din Chișinău, condusă de Maestrul Nicolae Botgros, Orchestra Ansamblului Artistic „Ciocarlia”, al Ministerului Apărării și Internelor, condusă de talentatul violonist Marian Alexandru, Orchestra Ansamblului Profesionist „Busuiocul” din Bacau, dirijor fiind la fel de talentatul violonist Mihai Gherghelaș, la Chișinau pe scena Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, unde am cântat alături de „Orchestra de Muzică Populară si Folclor”, dirijor dl Petre Neamțu, cu ocazia deschiserii Galei de Decernare a premiilor Festivalului „Marul de Aur” octombrie 2017.

 

Am apărut și la diverse emisiuni Tv și anume : la „Neața cu Răzvan și Dani”, la Antena 1, „Tezaur Folcloric” la TVR1, „Vatra căntecelor noastre” , „Matinali și populari” la Etno Tv, precum și la diverse spectacole și festivaluri.

 

Din toamna anului 2017 urmez cursurile „Școlii Populare de Arta” din Bacău la clasa dnei profesor canto popular și interpretă Vasilica Tataru.

 

Incepand de anul acesta am demarat un proiect de suflet, un prim album care sa cuprinda cantece din repertoriul meu personal si in acest sens mutumesc oamenilor implicati si care ma sustin in realizarea acestui proiect si anume doamnei Mihaela Gurau, dlui violonist si compozitor Mihai Gherghelas, dlui profesor Daniel Bulai,domnului textier Mihai Pascar si familiei dlui Cornel Anitei romani cu suflet mare care imi stau alaturi si ma sprijina.

 

De curand am cantat in prima auditie piesa „Mama nu te supara” piesa din repertoriul meu, compozitor M. Gherghelas, textier Mihai Pascar.

 

In tot acest timp alaturi de mine imi sunt oameni dragi, profesorii mei, dar in mod deosebit familia mea, părinții, bunicii, toți impreună mă îndrumă pe acest frumos drum pe care am ales să îl urmez.

Cu drag, va îmbrațișez a dumneavoastră, Anastasia Ciobanu.